Contrast scripts

 
PHP Scripts
PHPscripts

PHP is een scriptingtaal, die hoofdzakelijk wordt gebruikt om op de webserver dynamisch webpagina's te creëren. PHP is hiermee de meest gebruikte programmeertaal voor Internet toepassingen.PHP wordt het meest gebruikt in combinatie met Linux, Apache en MySQL zoals dit op onze webservers het geval is. Onze servers ondersteunen steeds de laatste PHP versies (PHP 5.2)

Info: www.php.net

   
Perl Scripts
Perl

Perl is een scriptingtaal die al bijna 20 jaar gebruikt word en beschikbaar is op elk denkbaar platform. Er bestaat een enorme hoeveelheid van vrij te verkrijgen modules en bibliotheken van Perl programma's, terug te vinden op het Comprehensive Perl Archive Network.

Info: www.perl.com

   
Python Scripts
Python  

Python is een zeer krachtige object-georienteerde scriptingtaal

Info: www.python.org

 
Frontpage Extensies
Frontpage

Wanneer u bij het ontwikkelen van uw website gebruikt maakt van het eenvoudige Microsoft Frontpage, dan heeft u een reeks standaardscripts (webbots) ter beschikking. Deze scripts werken echter enkel wanneer er op de webserver Frontpage Extensies geïnstalleerd en geactiveerd werden.

Frontpage extensies zijn geïnstalleerd op zowel linux als windows hostings.

 
SSI (Server Side Includes)
  Server Side Includes bieden een heel eenvoudige manier om dynamische webpagina's te maken. De mogelijkheden zijn echter wel beperkt.
 
Tomcat JSP
Tomcat

Je kan Java Server Pages uploaden als een WAR archief. Individuele applicaties kunnen dan in- en uitgeschakeld worden.

De kost voor JSP bedraagt 75 € per jaar en kan bij elk hostingpakket als optie gekozen worden.